مواد پاششی معدنی ضد حریق

خانه   ❯   پوشش های حفاظتی   ❯   پوشش ضد حریق سازه فولادی   ❯   مواد پاششی معدنی ضد حریق

4.6/5 - (31 امتیاز)

پوشش ضد حریق با مواد معدنی پاششی (Spray Mortars) بر پایه مواد معدنی نسوز بوده و حاوی مواد منبسط شده نظیر ورمیکولیت (Vermiculite)، دولومیت، پرلیت و نیز مصالحی نظیر گچ و سیمان، مواد کفزا و غیره می‌باشند. پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق به دلیل مقاومت حرارتی بسیار بالا و ضریب رسانایی گرمایی بسیار پایین، روند انتقال حرارت در سازه را کاهش داده و باعث زمان تاخیر در فروپاشی سازه در حدود 4 تا 5 ساعت، در برابر حریق می‌شود که این امر می تواند پوشش ضد حریق بر پایه مواد معدنی پاششی را برای مقابله با حریق بسیار کار آمد کند و این زمان فرصت کافی را برای اطفای حریق توسط نیروهای آتش نشانی فراهم می سازد. پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق در برابر حریق هیدروکربنی و حریق‌ سلولزی بسیار مقاوم بوده و می‌توان آنها را در سطوح داخلی و خارجی سازه فولادی و بتنی استفاده کرد. میزان ضخامت پوشش ضد حریق با مواد معدنی پاششی بستگی به طراحی سازه و مدت زمان مورد نیاز مقاومت در برابر حریق دارد. پوشش ضدحریق برپایه مواد معدنی پاششی در ضخامت ‌های پایین تا 1 سانتیمتر به وسیله پاشش مستقیم و توسط ماشین بر روی سطوح اجرا می‌شوند و در ضخامت های بیش از 1 سانتیمتر از توری های ویژه این کار به عنوان تقویت کننده پوشش ضد حریق با مواد معدنی پاششی استفاده می‌شود از جمله ویژگی‌های بارز پوشش ضد حریق بر پایه معدنی پاششی می‌توان به وزن مخصوص پایین مصالح و در نتیجه کاهش بار مرده سازه، سهولت اجرا، چسبندگی مناسب، مقاومت بسیار بالا در پیشگیری از گسترش آتش بر روی سطح و جلوگیری از انتقال حرارت ناشی از آتش به سطح سازه، مقاومت در برابر شوک حرارتی و عدم ایجاد دود و گازهای سمی اشاره کرد که این مزایا پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق را بخصوص برای مقابله با حریق هیدروکربنی و سلولزی به یک اتنخاب بدون اجتناب تبدیل کرده است. به کارگیری پوشش ضد حریق بر پایه مواد معدنی پاششی به دلیل اطمینان از صحت عملکرد و دقت اجرا از رنگ‌ منبسط شونده و بورد ضد حریق رایج تر است و نیز پوشش های ضد حریق با مواد معدنی نسبت به دو پوشش دیگر از خواص مکانیکی و مقاومتی مناسب تری برخوردار می‌باشند. پس باید در نظر گرفت که انتخاب نوع پوشش ضد حریق امری سلیقه ای نیست و باید با استفاده از رهنمود های یک مشاور این کار را انجام داد که بهترین نتیجه از لحاظ مادی و کارایی را بدست آورد.

 

مقاوم سازی ساختمان در برابر حریق
اجرای پوشش ضد حریق با مواد پاششی

انواع پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق

  • پوشش ضد حریق بر پایه ورمیکولت

این پوشش ضد حریق بر پایه مواد معدنی پاششی  نسوز بوده و بسیار سبک (مانند ورمیکولت ) می باشند و در برابر حریق هیدروکربنی تا دمای 1200 درجه و در حدود 4 ساعت مقاومت از خود نشان می دهد. پوشش ضد حریق با مواد معدنی توانایی پایدار در مقابل شوک حرارتی ناشی از حریق هیدورکربنی را دارا می باشد. همچنین سازه بتونی یا فلزی پوشش داده شده با پوشش ضد حریق با مواد معدنی پاششی در مقابل شوک اولیه ناشی از انفجار نیز مقاوم می باشد که این امر می تواند امتیاز بزرگی برای پوشش ضد حریق پاششی بر پایه ورمیکولت باشد.

  • پوشش های ضد حریق معدنی بر پایه گچ

این پوشش ها بر پایه گچ نسوز و سایر مواد معدنی مقاوم در برابر حریق می باشند و نحوه اجرای آن به شیوه ماله کشی یا اسپری می باشد. پوشش‌های ضد حریق با مواد معدنی بر پایه گچ مخصوص مصارف داخلی ساختمان ها بوده و از آن برای پوشش اجزای خارجی که مستقیما در معرض هوازدگی یا رطوبت دائم باشند نباید استفاده کرد. همچنین پوشش ضد حریق معدنی برپایه گچ قابلیت استفاده به صورت پانل های پیش ساخته در اندازه های مختلف دارا می باشند.

  • پوشش ضد حریق بر پایه مواد معدنی پشم سنگ

از دیگر پوشش ضد حریق با مواد معدنی می توان به پشم سنگ اشاره کرد که  جزء خانواده عایق های گرم از نوع معدنی به حساب می آید و متشکل از الیاف بسیار ظریف است. ماده اصلی اولیه برای تولید این الیاف سنگ آتشفشانی بازالت از خانواده سنگهای آذرین و دولومیت می باشد که در کشور ما به وفور یافت می شود . سپس مواد مذاب حاصل توسط رزین هایی با فاصله مشخصی (با دانسیته خاص) ثابت نگه داشته می شود. پشم سنگ از نظر شیمیایی خنثی می باشد در نتیجه باعث خوردگی سطوح نمی شود.

 در فرآیند تولید پشم سنگ از مواد مضر برای لایه ازن همانند HFC,HCFC,CFCاستفاده نشده است. از آنجایی که این محصول از مواد مذابی با درجه حرارت حدود ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد تهیه می گردد، محصول حاصله جزء پوشش های ضد حریق با مواد معدنی کاملاً استریل می باشد و نیز در برابر خطراتی مانند انگل، قارچ، باکتری و حشرات موذی مصونیت دارد.

مزایای پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق

  1. مقاومت بالا در برابر حریق و به تعویق انداختن فروپاشی سازه
  2. مقرون و به صرفه بودن
  3. سرعت و سهولت اجرا
  4. مقاومت در برابر سایش
  5. مقاومت در برابر خوردگی
  6. سبک بودن
  7. قابلیت اجرا بر روی سازه فلزی و بتنی
  8. سهولت در ترمیم
  9. مقاومت در برابر فرسایش

کاربرد پوشش ضد حریق برپایه مواد معدنی پاششی

  1. مقابله با حریق هیدروکربنی، سلولزی و انفجار ناشی از آن
  2. مقاومت در برابر سایش و به موجب آن کاربرد گسترده آن در امر ساخت و ساز
  3. به سبب سبک و مقرون و به صرفه بودن کاربرد فراوان در ساختمان سازی
  4. استفاده فراوان در نیروگاه ها و پالایشگاه ها
  5. پارکینگ ها و استخر ها
  6. انواع سازه های بتنی و فولادی
  7. صنایع پتروشیمی
  8. سوله سوخت
  9. مراکز صنعتی شیمیایی
  10. تونل ها
  11. کارخانه جات صنعتی

پاسخ به سوالات متداول شما در ارتباط با مواد پاششی معدنی ضد حریق

سازه های فولادی بدلیل اینکه در برابر ضعف دارند و مقاومت خود را در دمای 500 درجه سلسیوس از دست می دهند لازم است تا نسبت به رفع این ضعف از مواد ضد حریق برای سازه های فولادی استفاده کنیم تا رسیدن حرارت به عناصر فولادی را به تاخیر بیاندازد.

پوشش ضد حریق با مواد معدنی پاششی (Spray Mortars) بر پایه مواد معدنی نسوز بوده و حاوی مواد منبسط شده نظیر ورمیکولیت (Vermiculite) دولومیت، پرلیت و نیز مصالحی نظیر گچ و سیمان، مواد کفزا و غیره می‌باشند

باعث زمان تاخیر در فروپاشی سازه در حدود 4 تا 5 ساعت در برابر حریق می شود.

1-پوشش ضد حریق بر پایه ورمیکولت 2- پوشش های ضد حریق معدنی بر پایه گچ 3- پوشش ضد حریق بر پایه مواد معدنی پشم سنگ

نظر خود را درج کنید..

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 66 = 70